پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 114838
ولايتي: رفع تب اقتصاد در ??? روز/ روحاني: فراجناحي کار مي کنم/حدادعادل: قولي نمي‌دهم که عملياتي نشود
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 608

 

 

ولايتي: براي درمان اقتصاد و معيشت فرصت 100 روزه مي‌خواهم/مردم از تورم و گراني افسارگسيخته رنج مي‌برند

به گزارش خبرنگار سياسي فارس علي اکبر ولايتي کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري که در برنامه «با دوربين» شبکه اول سيما حضور يافته بود، به تشريح بيوگرافي از خود پرداخت و اظهار داشت: بنده علي اکبر ولايتي متولد 4 تيرماه 1324 شمسي و در قريه رستم‌آباد از قراي شميرانات به دنيا آمدم و در دبيرستان جم قلهک تحصيلاتم را ادامه دادم. (تماشاي فيلم صحبت‌هاي ولايتي)

وي با بيان اينکه اهل شميرانات و اجدادم نيز شميراني هستند خاطرنشان کرد: بعداز پايان تحصيلات متوسطه در کنکور سراسري شرکت کردم و رتبه 49 را به خود اختصاص دادم به همين دليل در هر دانشکده‌اي در حوزه تجربي مي‌توانستم تحصيلاتم را ادامه دهم و بنده نيز رشته پزشکي دانشگاه تهران را انتخاب کردم.

عضو ائتلاف پيشرفت ادامه داد: بعد از گذشت 7 سال يعني در سال 1350 پزشک عمومي شدم و با تجربه به علاقه‌اي که به طبابت اطفال داشتم و زمينه آن را نيز که روحيه عاطفي است در خود مي‌ديدم به طبابت اطفال علاقه‌مند شدم.

ولايتي دليل ديگر پزشک اطفال شدن خود را شاگردي در محضر استاد دکتر محمد غريب دانست و گفت: دکتر محمد غريب استاد طب اطفال و استاد اخلاق بود و اميدوارم گوشه‌اي از آن ميراث اخلاقي ايشان را داشته باشم.

وي اضافه کرد: به دليل اينکه در حوزه تخصصي مراتبي را کسب کرده بودم براي گذراندن دوره فوق تخصصي عفوني اطفال من را به آمريکا فرستادند که در آنجا نيز از محضر استاد مشهور و برجسته‌اي چون ديويد کارور بهره‌مند شدم و از آنجا که برگشتم به عنوان کادر علمي دانشکده پزشکي مشغول خدمت شدم و از سال 53 تا کنون سابقه 39 ساله تدريس در دانشگاه تهران را دارم.

اين کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري افزود: بنده در حال حاضر استاد تمام و ممتاز پايه C دانشگاه شهيد بهشتي هستم.

ولايتي در بخش ديگري از سخنان خود به سابقه سياسي خود نيز اشاره و تصريح کرد: از دوره دبيرستان فعاليت سياسي داشته‌ام و طبق پرونده‌هايي که در ساواک داشتم از 17 سالگي يعني از سال 1341 تا 57 در ساواک پرونده داشتم.

وي با بيان اينکه همراه با آقايان لواساني، لبافي‌نژاد و فياض‌بخش انجمن اسلامي دانشکده پزشکي دانشگاه تهران را بنيان‌گذاري کرديم، يادآور شد: در گرماگرم انقلاب يک شبکه مخفي بيمارستاني با مسئوليت بنده در شميرانات تأسيس و کساني که در جريان انقلاب مجروح مي‌شدند براي اينکه به دست ساواک نيافتند در اين بيمارستان مورد درمان قرار مي‌گرفتند.

عضو ائتلاف پيشرفت در ادامه اين برنامه 30 دقيقه‌اي به سمت‌هاي سياسي خود اشاره و خاطرنشان کرد: در 2 آذر 58 به معاونت درمان وزارت بهداشت، انتخاب و در اولين دوره مجلس شوراي اسلامي نيز از سوي جامعه روحانيت به عنوان کانديداي تهران معرفي و رأي آوردم.

ولايتي ادامه داد در 25 آذر 1360 به عنوان وزير امور خارجه از سوي مقام معظم رهبري معرفي شدم و مدت16 ساله‌اي را سکان‌دار سياست خارجي کشورمان بودم و امروز نيز مأموريت افتخار اين را داشتم که به عنوان مشاور رهبري در حوزه بين‌الملل منصوب شوم.

وي در مورد فعاليت‌هاي خود در زمان رياست وزارت خارجه گفت: در طول دوره 16 ساله وزارت خارجه تقريباً از زير صفر به جايي رسيد که ديپلماسي جنگ و صلح را اداره کند.

ولايتي در ادامه در رابطه با حضورش در وزارت امور خارجه و تائيد وي از سوي امام خميني (ره)، گفت: امام (ره) در وصيت‌نامه خود نيز تاکيد کرده بودند که از کارکرد وزارتخانه‌هاي امور خارجه راضي نبوده است، با سفارتخانه‌ها نيز مشکل داشت ولي پس از آن و در زمان مديريت من تاکيد داشتند که من بمانم و هر بار که قرار بود مجلس رأي اعتماد بدهد از سوي امام (ره) و پس از ايشان از سوي مقام معظم رهبري تاکيد مي‌شد که بنده در پست وزير امور خارجه باقي بمانم.

وي ادامه داد: براي اينکه پلي بزنم بين آنچه در آن زمان بود و آنچه امروز با آن مواجهيم و همچنين دولتي که قرار است روي کار بيايد و اگر شما مردم شريف ايران به من اعتماد کنيد و رأي دهيد بايد مثال‌هايي را مطرح کنم تا مشخص شود کاري که امروز در رابطه با مسئله هسته‌اي داريم سخت‌تر از کارهايي که در قضيه 598 داشتيم نيست.

ولايتي افزود: من مي‌دانم که چگونه بايد با قضيه هسته‌اي و توسعه روابط خارجي کار کنم. چند سال از مذاکرات سياسي مربوط به اجراي قطعنامه 598 را مسئوليت داشتم و در آن زمان صدام‌حسين 3 روز قبل از حمله به ايران جلوي خبرنگاران قرارداد 1975 را پاره کرد و گفت: آن زمان که عراق ضعيف بود و ايران قوي، اين قرارداد به ما تحميل شد ولي در زماني که ما قوي هستيم و ايران ضعيف، من اين قرارداد را پاره مي‌کنم، صدام‌حسين اين را گفت و جنگ را آغاز کرد و بنده مأمور پيگيري قرارداد 1975 شدم.

کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري اظهار داشت: امام (ره) مسئوليت مذاکرات در مورد قرارداد 1975 را برعهده من گذاشتند و به من اختيار تام دادند به طوريکه در مورد مسائلي نظير پروتوکل 1913 استانبول که از ايشان سوال کردند از طريق مرحوم احمد خميني گفتند که ولايتي اختيار کامل دارد و دعاي امام راحل و حمايتش باعث شد من در مقابل ايشان، مقام معظم رهبري و ملت ايران سرافکنده نباشم.

وي افزود: جنگ 8 ساله جنگي بود که با توجه به تاريخ  200 ساله قطعه‌اي از ايران جدا نشد در حاليکه پيش از آن در جنگ با روسيه 17 شهر از کشور جدا شد و در جنگ‌هاي ديگر نيز قسمتي از هرات، خوارزم و بخشي از بلوچستان جدا شد و حتي در زمان رضاخان بدون جنگ بخشي از آرارات به آتاتورک هديه شد ولي در جنگ 8 ساله هيچ قطعه‌اي از ايران جدا نشد.

ولايتي ادامه داد: اين پيروزي به دليل دستورات امام (ره) و رياست جمهوري مقام معظم رهبري و حضور هاشمي رفسنجاني و همچنين مقاومت رزمندگان در حوزه نظامي رخ داد.

کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري همچنين تصريح کرد: در حوزه مذاکرات مربوط به صلح در سازمان ملل طوري رفتار مي‌کردند که انگار مي‌خواستند آنچه در جنگ بدست نياوردند را در صلح بدست آورند و اروند رود به عراق بپيوندد ولي ما مقاومت کرديم و با اينکه اسرا در بند بودند مردم با صبوري حمايت کردند و موفق شديم که قطعنامه‌ 598 را اجرا کنيم، اين قطعنامه اولين قراردادي بود که بعد از شروع جنگ و مسائلي که امام (ره) مدنظر داشتند در آن مشخص شده بود و به همين دليل آن را پذيرفتيم.

وي گفت: اجراي اين قطعنامه ديپلماسي پيچيده‌اي داشت و مانند کوه يخ بود، در آن زمان دبيرکل سازمان ملل در شوراي امنيت اعلام کرد که صدام حسين متجاوز است و همه آن را تائيد کردند و عملاً ما پيروز شديم و اين مسئله به واسطه مقاومت مردم و راهکاري ظريفي بود که انجام شد و بخشي از آن گفتني نيست.

ولايتي در رابطه با مسئله هسته‌اي گفت: من مسئله هسته‌اي را با حفظ حقوق هسته‌اي مردم حل مي‌کنم و روابط خارجي را توسعه مي‌دهم بدون اينکه از حقوق ايران ذره‌اي گذشت کنيم.

وي همچنين مشکلات معيشتي را مربوط به روابط خارجي دانست و گفت: من با سران معروف دنيا ملاقات‌هايي داشتم، به طور مثال با گاندي ديپلماسي فعالي داشتيم به طوريکه با وجود اينکه 51 کشور از 54 کشور موافق ميزباني بغداد در جلسه غيرمتعهدها بودند گاندي را قانع کردم که اگر اين کار را نکند اعلام مي‌کنم ايران از غيرمتعهدها خارج مي‌شود که موجب بي‌حيثيتي غيرمتعهدها است بنابراين گاندي حاضر به ميزباني ايران شد و صدام ميزباني غيرمتعدها را به گور برد.

کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري مشکل حال حاضر کشور را در معيشت و اقتصاد دانست و گفت: موضوع اقتصاد داخلي و روابط خارجي به يکديگر مربوط است.

وي افزود: در حال حاضر ما ميلياردها دلار پول در کشورهاي خارجي داريم و بايد ديپلماسي فعالي براي برگرداندن آن داشته باشيم تا شاهد کاهش ارزش پول نباشيم.

ولايتي ادامه داد: در توسعه روابط کشورها نبايد مشکلي داشته باشيم زيرا يک زمان وزراي خارجه کشورهاي ديگر براي ورود به ايران صف مي‌بستند بنابراين ما بايد اين روابط را احياء کنيم.

وي عنوان کرد: در اجلاس بيداري اسلامي 6 نوبت ميزبان 80 کشور بوديم و بزرگان علماي جهان اسلام و اساتيد دانشگاه به ايران آمدند و با اينکه کشورهاي عربي قصد داشتند موج بيداري اسلامي را به نام بهار عربي بنامند ولي با درايت مقام معظم رهبري امروز موج بيداري اسلامي در منطقه حاکم است.

کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري موضوع معيشت را درمورد مسائل داخلي کشور يک مسئله اساسي دانست و تصريح کرد: امروز مردم از تورم و گراني افسارگسيخته رنج مي‌برند که علتش مشخص است و علاج دارد.

وي افزود: بخشي از اين مشکل مربوط به روابط خارجي است که بايد روابط خارجي را بازسازي کنيم و بخشي از آن بايد در داخل کشور حل شود.

ولايتي با اشاره به ضرورت کنترل بازار براي کاهش تورم گفت: اين قابل قبول نيست که هر روز قيمت‌ها افزايش مي‌يابد و کنترلي بر روي آن صورت نمي‌گيرد، چرا بايد نقدينگي ما به اين صورت باشد، از 90 هزار ميليارد تومان در سال 85، نقدينگي کشور به 500 هزار ميليارد تومان رسيده است که اين وضعيت اين معني را مي‌دهد که مقدار زيادي پول در جامعه است ولي به آن اندازه کالا توليد نمي‌شود.

وي گفت: تقويت توليد و واگذاري توليد به مردم راه‌حل ماست همانطور که مقام معظم رهبري در تفسير اصل 44 نيز بر اين قضيه تاکيد داشتند.

علي اکبر ولايتي در ادامه سخنان خود هدفمندي قابل قبول است اما بايد 30 درصد به صنايع 10 درصد به سلامت و همچنين به ساير امور هم داده مي‌شد اما اين کار صورت نگرفت. از اين رو بايد به صنايع کمک شود.

اين نامزد رياست‌جمهوري يازدهم با تأکيد بر اينکه براي علاج مسائل حاد اقتصادي کشور فرصت 100 روزه مي‌خواهم تصريح کرد: به عنوان يک طبيب به عنوان بيماري به اقتصاد نگاه مي‌کنم؛ بايد گراني و تورم روز‌افزون کنترل شود.

وي با تأکيد بر اينکه با ديپلماسي فعال مي‌توان ارزش پول ملي را کاهش نداد يادآور شد: اگر اعتماد بين دولت و مردم افزايش يابد و هر روز بانک مرکزي يک بخشنامه صادر نکند مي‌توان اين مشکلات را حل کرد، در واقع بايد ثبات در کار اقتصادي صورت گيرد.

ولايتي با تأکيد بر اينکه شعار ما در دولت جديد اين است که اخلاق‌محور و ثبات در مديريت وجود داشته باشد، افزود: ممکن است کسي اصولگرا باشد اما سليقه سياسي‌اش با بنده يکي نباشد اما نظام قانون اساسي و ولي فقيه را قبول کند چرا بايد اين فرد را کنار بزنيم و بله قربان‌گوها به صحنه بيايند.

اين نامزد رياست‌جمهوري يازدهم دولت خود را دولت متمم دانست و يادآور شد، دولت متمم در واقع فرع ملت است و هرکدام از حروف اين کلمه نشان دهنده سياست آينده ماست.

وي در عين حال گفت که هرکس همکار ما مي‌شود بايد متدين باشد چرا که در اين صورت به فساد کشيده نمي‌شود؛ تجربه دومين مسئله است و اينکه افراد بايد تخصص داشته باشند.

ولايتي در ادامه به معتدل بودن اشاره و اضافه کرد: يکي از مشکلات ما افراط‌گرايي‌ است که مردم اين را نمي‌پسندند و ميم آخر نيست مشورت‌پذيري را شامل مي‌شود که متخصصان در حوزه‌هاي مختلف مشورت کنند.

اين نامزد رياست‌جمهوري يازدهم ضمن بيان هدفهاي خود اظهار داشت: بازسازي اقتصاد داخلي در تقاطع زماني و همچنين بازسازي روابط خارجي که به حالت رکود درآمده از ديگر اقداماتي است که هدف ما به شمار مي‌رود.

وي ادامه داد:‌ دولت جديد به مردم اعتماد دهد تصميماتي که اتخاذ مي‌کند حساب شده است و هر روز شاهد بخشنامه‌هاي جديد نيستيم.

ولايتي با تأکيد بر اينکه دولت بايد قانون‌گرا باشد يادآور شد: براي اينکه نشان دهيم قانونگرا خواهيم بود حتماً همکاري نزديک و تنگاتنگ با مجلس دارم و در حال حاضر نيز برخي از اعضاي ستاد بنده در مجلس هستند.

اين نامزد رياست‌جمهوري يازدهم با تأکيد بر اينکه حتماً بايد همکاري نزديک و تنگاتنگ بين قواي ثلاثه باشد، افزود: اين يکي از کارهاي اساسي ماست که انجام خواهيم داد.

وي در بخش ديگري از سخنان خود به موضوع اقتصاد مقاومتي و بدون نفت که مقام معظم رهبري به آن تأکيد داشتند اشاره و اضافه کرد: ما يک جاده ابريشم جديد درست مي‌کنيم و از ويژگي‌هاي ترانزيتي خود استفاده خواهيم کرد.

ولايتي بر همين اساس به ديدارش با سلمان خورشيد اشاره و تصريح کرد: وي در اين ديدار مي‌گفت که چرا خط شمال به جنوب را احياء نمي‌کنيد.

اين نامزد رياست‌جمهوري يازدهم در پايان خاطرنشان کرد: اگر ملت ايران به بنده رأي دهند با ظرفيت و تواني که در اين ملت و انقلاب و امکانات خدادادي اين سرزمين که بيشترين خدمت را به اسلام کرده و پرچم‌دار بيداري اسلامي است مي‌بينم مشکلاتي که وجود دارد را خيلي زود حل خواهم کرد.

روحاني: در دولتم مردم نيازي به يارانه ندارند/ اردوکشي خياباني 88 محصول افراط‌گرايي بود

حجت‌الاسلام حسن روحاني نيز شب گذشته در گفت‌وگوي ويژه خبري شبکه دو سيما درباره انگيزه خود براي حضور در انتخابات، اظهار داشت: نيازي به توضيح ندارد وضع کشور و مشکلاتي که هست چيست و همه در روستا، شهر و همه اقشار، پير، جوان، دانشجو، کارگر و عشاير مي‌دانند که امروز با چه مشکلاتي مواجه هستند. (براي تماشاي فيلم کامل صحبت‌هاي روحاني اينجا و براي تماشاي فيلم حاشيه‌هاي اين گفت‌وگو اينجا را کليک کنيد.)

وي تصريح کرد: بنده به عنوان فردي که تجربه‌‌هايي در دوران مجلس شوراي اسلامي، دفاع مقدس و 8 سال در کنار هاشمي رفسنجاني به عنوان دبير شورايعالي ملي و 8 سال در کنار خاتمي دبير شوراي امنيت ملي بودم و در مجمع تشخيص و مجلس خبرگان حضور داشتم و همچنين نماينده رهبري در شوراي عالي امنيت ملي بودم دلم مي‌خواست با توجه به تجربياتم و آنچه کسب کردم در اين شرايط حساس خدمتي کرده باشم.

روحاني اضافه کرد: بنده مي‌خواستم در زمينه آينده کشور شاهد آينده‌اي بهتر بوده و براي رفاه و زندگي مردم تلاش کنم و آنچه در توان دارم در خدمت مردم بگذارم؛ يک اعتدال‌گرا هستم و هميشه با اصولگرايان معتدل و اصلاح‌طلبان معتدل آشنا و نزديک بودم و فعاليت کردم و امروز نيز همان مسير را دارم.

وي يادآور شد: خوشحالم در اين مسير و فکر تغيير نکرده و افراط‌گر در راست و چپ نبودم و امروز هم مي‌خواهم آنهايي که عدالت و اعتدال را دوست دارند نمايندگي کنم.

اين نامزد رياست‌ جمهوري يازدهم در پاسخ به سؤالي مبني بر اينکه چرا شعار تدبير و اميد را براي دولت خود نام‌گذاري کرده‌ايد و براي حل مشکلاتي که در حوزه‌هاي اقتصادي و تورم چه برنامه‌اي داريد، گفت: ريشه همه اين مشکلات و بخش‌هاي ديگر به مديريت و کارآمدي دولت باز مي‌گردد.

وي بر همين اساس به نحله‌هاي مختلف در بحث اقتصاد اشاره و تصريح کرد: يک نحله معتقد است که دولت بايد پروژه اجرا کند؛ نحله ديگر معتقد است که بايد اعتبارات را تقسيم و هر وقت لازم ديد دست به جيب بانک‌ها ببرد.

روحاني در ادامه به نحله ديگري اشاره کرد که به دنبال خصوصي‌سازي است و اظهار داشت: نحله چهارم نيز بر اين باور است که وظيفه اصلي دولت اين است که محيط کسب و کار را آماده کند چرا که اگر محيط کسب و کار بهبود يافت، زماني است که توليد رونق مي‌يابد و بخش صنعت، کشاورزي و خدمات فعال مي‌شود.

اين نامزد رياست ‌جمهوري يازدهم با تأکيد بر اينکه موانع توليد با يک تدبير قابل حل و فصل است، افزود: برخي موارد در کوتاه مدت و بخشي نيز به بلندمدت باز مي‌گردد.

وي اضافه کرد: در حال حاضر بيش از 41 هزار واحد صنعتي نيمه‌تمام داريم و اگر 34 هزار ميليارد تومان اعتبار در اختيار اين واحدها گذاشته شود، همه کامل و فعال مي‌شود و 499هزار نفر را مشغول به کار مي‌کند.

روحاني با تأکيد بر اينکه امروز در بخش‌هاي مختلف توليدي اگر مقداري ثبات باشد و مردم بدانند مقررات تغيير نمي‌کند به گونه‌اي که شاهديم در يک ماه نزديک به 50 برابر مقررات اقتصادي تغيير مي‌کند، همه فعال مي‌شوند، گفت:‌ بخش‌هاي مختلف فعاليت خود را آغاز مي‌کند.

اين نامزد رياست ‌جمهوري يازدهم با تأکيد بر اينکه اگر بتوانيم رونق اقتصادي را درست کنيم مشکل اقتصادي حل مي‌شود، گفت: امروز در کشور، 3 ميليون و 300 هزار بيکار داريم.

روحاني ادامه داد: برخي منابع ديگر مي‌گويند 3 ميليون و 560 هزار بيکار داريم و اگر ما اين تعداد را 3 ميليون و 500 هزار ميليون نفر بگيريم يا اصلاً فرض کنيم 3 ميليون نفر بيکارند، اگر اين تعداد مشغول به کار شوند، هر کدام به اندازه يک ميليون به توليد خدمت کنند، درآمد کلي اين 3 ميليون نفر، 3 هزار ميليارد تومان مي‌شود.

وي بر همين اساس اضافه کرد: مردم اين رقم را به دليل بروز يک فساد به خوبي به ياد دارند اما فقط فساد مربوط به آن نبود و در دادگاه وجدان مردم، خيلي‌ها بايد به دادگاه بروند که چرا کاري نکردند که ما هر ماه 3 هزار ميليارد ضرر کنيم و 3 ميليون نفر بيکار شوند.

اين نامزد رياست‌ جمهوري يازدهم با طرح اين سؤال که در کدام خانواده بيکار وجود ندارد، يادآور شد: اگر دولتي با تدبير کار مي‌کرد اين مشکل حل و فصل مي‌شد و شاهد تحول بزرگ در کشور بوديم.

وي با بيان اينکه در حال حاضر رشد اقتصادي ما کجاست، افزود: قرار بود در چشم‌انداز 20 ساله حداقل رشد اقتصادي 8درصد باشد اما الآن حدود 3 درصد به‌طور متوسط است؛ کدام کشور در منطقه ما تورم 30 درصدي دارد؟ تورم عربستان 2.9 دهم درصد در سال 92 بوده و ما بالاي 30 درصد هستيم و مواد غذايي در 12 ماه گذشته 58 درصد با تورم مواجه بودند و دليل آن اينست که توليد رونق نداشته است.

روحاني با تأکيد بر اينکه اگر توليد رونق يابد در بخش‌هاي مختلف هم بيکاري حل مي‌شود و هم وقتي اين مسأله افزايش يابد عرضه کالا زياد مي‌شود و در برابر تقاضا تعادل به وجود مي‌آيد گفت: در اين صورت ناچار نمي‌شويم بنجل‌ها را از خارج وارد کنيم و براي کارگر چيني کار درست کنيم.

نامزد رياست جمهوري يازدهم در ادامه سخنان خود به بيکاري جوانان بخصوص دانشجويان اشاره و تصريح کرد: هر ساله از دانشگاه‌‌ها 900 فارغ‌التحصيل که همه اينها با رونق در سايه بهبود کسب و کار امکان‌پذير است.

وي به برنامه‌هاي خود در دولت «تدبير و اميد» براي ايجاد کسب و کار اشاره و خاطرنشان کرد: اولين قدم در دولت تدبير و اميد بهبود دائمي محيط کسب و کار است که در کوتاه‌مدت بسته‌هاي تشويقي ويژه‌اي را براي حرکت اقتصادي در جامعه در نظر گرفته شده است.

اين کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در پاسخ به مجري برنامه که پرسيد اقتصاد مقاومتي در دولت شما چه جايگاهي دارد، به تعريف واژه اقتصاد مقاومتي پرداخت و گفت: اقتصاد مقاومتي يعني اقتصاد استقامتي که ما بايد مقاومت را ادامه بدهيم و اين به معناي اقتصاد رياضتي نيست.

روحاني ادامه داد:‌ در اقتصاد مقاومتي بايد به دنبال توليد داخل و رشد اقتصادي برويم و خرج‌هاي بيجاي دولت را کم کرده و به جاي شعار برنامه‌ريزي و کار کنيم؛ مداوم واردات زياد نشود و توليدات آخر ما افزوده شود و با استقامت اهداف اقتصادي از جمله چشم‌انداز را دنبال کنيم.

وي معتقد است که قدرت‌مندان جهاني درصدد منزوي کردن ايران در دو حوزه اقتصادي و سياسي هستند و به گفته وي ايران اسلامي نبايد در حوزه اقتصادي منزوي شود و تنها با استقامت و مقاومت است که مي‌توان توطئه‌هاي دشمن را نقش بر آب کرد.

عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينکه اقتصاد مقاومتي رفاه را خلق مي‌کند، اشاره‌اي نيز به ظرفيت‌هاي جمهوري اسلامي کرد و يادآور شد: ايران در همه منابع غني است و سرمايه انساني عظيمي دارد.

وي افزود: سرمايه انساني که 4 ميليون دانشجو را که متشکل از استاد، متخصص و مدير هستند مي توان با قدري سعه ‌صدر و تدبير، به کار گرفت.

روحاني در مورد هدفمندي يارانه‌ها نيز به طرح پرسشي مبني بر اينکه آيا الان يارانه‌ها هدفمند شده، پرداخت و تأکيد کرد: هدفمندي يارانه‌ها حرکت قشنگي بود و مجلس از برنامه دوم و سوم به دنبال تحقق آن بود. اما اي کاش در اجرا همانطور که مجلس تصويب کرده بود، پيش مي‌رفت چرا که قرار بود در هدفمندي‌ها به توليد هم برسيم.

وي با بيان اينکه هدفمندي يارانه يعني علامت درست به توليد دادن، اظهار داشت:‌ هدفمندي يارانه عدالت بود و چون مصوبه مجلس و قانون است بايد ادامه پيدا کند اما بايد قانون را با دقت اجرا کرد و نواقص گذشته را جبران و اشکالات قبلي را رفع کرد.

اين کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري گفت که در دولت تدبير و اميد همراه با يارانه‌هاي نقدي، يارانه‌هاي کالايي نيز داده مي‌شود تا اقشار ضعيف ديگر دغدغه معيشتي نداشته باشند؛ چرا که اساس اقتصاد دولت من آرامش به مردم و از بين بردن نگراني است.

روحاني اضافه کرد: دولت تدبير و اميد به دنبال اين است که آنچنان مردم را از درآمد سرشار کنند که اصلاً به يارانه 45 هزار توماني نيازي نداشته باشند.

وي با بيان اينکه بايد زندگي خوب و شغل آبرومند براي مردم افتخار باشد، خاطرنشان کرد: صدقه گرفتن افتخار نيست بلکه صدقه دادن افتخار است؛ بايد کار را به جايي برسانيم که به جاي اينکه مردم دست‌شان را به سوي دولت دراز کند، دولت دستش را به سوي مردم دراز کند.

عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در پاسخ به مجري که پرسيد دايره فراجناحي شما تا چه حدي قطر دارد، گفت: من از اين واژه فراجناحي خيلي خوشم مي‌آيد چون معتقدم با يک جناح نمي‌شود کشور را اداره کرد.

روحاني افزود: روزي دوستاني در مجلس و يک عده سياست‌مدار مي‌گفتند اگر روزي دولت، مجلس و قوه قضاييه در يک خط باشند و کمي نفت هم گران شود چه خواهد شد! چون فکر مي‌کردند هماهنگي بيشتري خواهد بود اما ما ديديم اينگونه نشد و يک جناح نمي‌تواند کشور را اداره کند.

وي با تأکيد براينکه چه دانشجو و چه هر شخصي ديگري همه سرمايه ملي هستند، خاطرنشان کرد: چپ و راست فرقي نمي‌کند براي مسئوليت فرد متدين، دلسوز و کسي که قانون اساسي را قبول دارد و دلش مي‌سوزد را بايد به کار گماشت.

روحاني ادامه داد: بايد فراجناحي کار کرد چرا که هيچ‌کس حق ندارد نيمي از سرمايه مردم را کنار بگذارد و اتوبوسي بيايند و اتوبوسي بروند.

رئيس مرکز تحقيقات استراتژيک مجمع تشخيص مصحلت نظام گفت که با افراطي‌گري ميانه‌اي ندارم و آنهايي که افراطي بودند به کشور خدمت نکردند.

روحاني افزود: اگر افراط نبود نه شاهد اردوکشي خياباني بوديم، نه زندان و نه حصر. همه اين گرفتاريها افراط است. اگر در مسير اعتدال باشيم مي‌توانيم کشور را خوب اداره کنيم و بنده از تمام کارشناسان و نخبگان استفاده خواهم کرد.

وي در مورد عدالت و پيشرفت نيز گفت: پيشرفت چشم‌اندازي 20 ساله است و ايران بايد تبديل به کشوري توسعه يافته و پيشرفته توأم باعدالت شود که اين هدف اصلي است.

اين کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در ادامه سخنان خود به تعريف عدالت پرداخت و اظهار داشت: عدالت يعني هرچيزي سرجاي خودش باشد. يعني به کسي ظلم نشود و توليدگر و کارگر به حقشان برسند و هر کسي بتواند انتقاد و حرف خود را بزند که چنين جامعه‌اي، جامعه علوي خواهد بود.

روحاني معتقد است که عدالت از اعتدال مي‌گذرد چرا که به گفته وي تندروي‌ها باعث مي‌شود که به عدالت نرسيم و اين عدالت است که مي‌تواند به ملتي عزت و سربلندي بخشد.

وي ادامه داد: عدالت يعني يک مسئول يک هواپيمايي برمي‌دارد فقط زن و بچه‌هاي خود و خبرنگاران را همراه خود به سفري نبرد بلکه کارآفرينان را در آن سفر به همراه داشته باشد؛ بايد از ترکيه ياد بگيريم که وقتي مقامي از اين کشور به جايي سفر مي‌کند 100 تا 200 کارآفرين را همراه خود مي‌برند و اين به معناي طرفداري از سرمايه‌داري نيست.

اين کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در ادامه سخنان خود به مفهوم عدالت پرداخت و گفت: عدالت مي‌تواند ملتي را به عزت و سربلندي برساند، از ترکيه ياد بگيريم که نخست ‌وزيرش در سفرهاي خارجي 100 تا 200 کارآفرين را با خودش مي‌برد؛ اين يعني عدالت نه اينکه بستگان را با خود ببريم.

وي افزود: اگر يک شرکتي توسعه پيدا کند مهندس و کار وضع‌شان خوب مي‌شود توليد و صادرات هم وضع‌شان بهتر مي‌شود؛ عدالت و پيشرفت زيبا و قشنگ است اما همه جا عدالت بايد برقرار شود.

روحاني با انتقاداز صداوسيما، گفت: اي کاش عدالت در صداوسيما هم بود؛ اي کاش اگر نقدي سازنده مي شد که ما هم تشکر مي‌کرديم از صداوسيما اما اگر تخريب و تهمت بود نه اينکه طرف مرتب زنگ به رئيس سازمان زنگ بزند به او وقت بدهند يا ندهند.

روحاني افزود: خوب بود همان شبي که به‌ برخي در صداوسيما تهمت زده و ظلم شد، آنها را صدا مي‌کردند و فرصت حرف زدن مي دادند؛ خيلي از بزرگان و کساني که در زندان شاه شلاق خوردند و يار نزديک امام بودند، به آنها در صداوسيما توهين شد.

وي ادامه داد: متأسفانه صدواسيما به عدالت رفتار نکرد، صداوسيما بايد پيشرفت داشته باشد، بايد کانال‌هاش بيشتر باشد، بيننده‌هاش بيشتر باشد؛ ما مي‌ خواهيم صداوسيمايي داشته باشيم که با آن فخر بفروشيم و به دنيا بگوييم اين صداوسيماي جمهوري اسلامي ايران است که اگر به کسي اهانت شد مي‌آيد در صداوسيما از خودش دفاع مي‌کند.

روحاني بر همين اساس به رئيس صداوسيما توصيه کرد به کساني که به آنها توهين مي‌شود وقت بدهند که بيايند از خودشان دفاع کنند و حرف بزنند چرا که گاهي ممکن است دشمن ما را توي دام بياندازد که همه بايد مواظب باشيم.

وي ادامه داد: زماني امام به بنده دستور داد اگر پشت تريبون مجلس نماينده‌اي توهين کرد بايد به شخص توهين‌ شونده وقت داد تا از خود دفاع کند به رئيس سازمان صداوسيما بگوييد که اگر به کسي توهين شد به آن شخص وقت دفاع دهد چرا که نبايد سرمايه‌هاي انقلاب را تلف کنيم.

روحاني تأکيد کرد: نبايد به سادگي نيروهاي انقلاب را از دست داد و نبايد هرچه بيگانگان مي‌گويند گوش دهيم چرا که گاهي دشمنان مي‌خواهند ما را به دام بيندازند.

عضو شورايعالي امنيت ملي در پاسخ به سؤال مجري گفت‌وگوي ويژه خبري مبني بر اينکه آيا سياست خارجي وي مانند زمان 1+5 و ارتباط با سه وزير اروپايي است يا خير، گفت: شما نبايد در سؤال اشتباه کنيد! شکل گيري 1+5 مربوط به دوره پس از ما ولي ارتباط و مذاکره با سه وزير اروپايي مربوط به دوره ماست.

وي افزود: اساس اينست که تهديد را به فرصت تبديل کنيم و اگر نشد حداقل تهديد به آسيب و پس از آن به شرايط عادي تبديل شود تا به تدريج بتوانيم آن را به فرصت تبديل کنيم.

روحاني ادامه داد: در آن 22 ماه سياست ما تحت نظارت مقام معظم رهبري اين بود که تهديد‌ها را دفع کنيم و من به عنوان نماينده مقام معظم رهبري در شورايعالي امنيت ملي بايد توطئه آمريکا را مي‌شکستم، هرجا توطئه آمريکا شکسته مي‌شود زيباست و ملت ما لذت مي‌برند.

وي گفت: آمريکا پرونده هسته‌اي ما را از وين حرکت داد و به نيويورک رسانيد، در قطعنامه شهريور 82 طبق ماده 18 قطعنامه شوراي حکام را بستند و ما مي‌خواستيم تهديد را به فرصت تبديل کنيم و اجازه ندهيم کشور دچار تحريم شود. در صورتي که آمريکا مي‌خواست آنچه در فناوري هسته‌اي داريم کامل نشويم و حتي همان که داريم را به آمريکا تحويل دهيم.

روحاني افزود: ما به دنبال تکميل فناوري بوديم و وقتي سه وزير اروپايي را دعوت کرديم تنها 10 سانتريفيوژ در نطنز داشتيم، توليد کيک زرد و آب سنگنين نيز نداشتيم و مي‌خواستيم اين فناوري‌ها تکميل کنيم ولي آمريکا قصد داشت اعلام کند که ما به دنبال بمب هستيم.

اين کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري تصريح کرد: ما قصد داشتيم ثابت کنيم که آمريکا دروغ مي‌گويد و ايران به دنبال بمب نيست و نخواهد بود زيرا مقام معظم رهبري اعلام کرده است که ساخت بمب حرام است.

وي افزود: ايران به دنبال توسعه است و ما با ارشاد مقام معظم رهبري و همت مسئولان اين مسئله را ثابت کرديم که به دنبال توسعه و صلح هستيم.

وي ادامه داد: يکي از آن سه وزير اروپايي (فيشر) اعلام کرد که در تهران به ايران قول دادند که اجازه نمي‌دهند پرونده هسته‌اي ايران به شوراي امنيت برود البته قول‌هاي ديگري نيز دادندو گفتند که براي جلوگيري از ورود پرونده هسته‌اي ايران به شوراي امنيت از حق وتو استفاده مي‌کنند.

روحاني افزود: البرادعي در کتابش نوشت که سه وزير اروپايي به آنها گفتند که ما براي ايران سپر انساني شديم تا آمريکا نتواند به ايران حمله کند، در آن شرايط حساس که آمريکا به افغانستان و عراق حمله کرده بود و بوش با آن وضعيت ديوانگي مي‌خواست ايران را نيز اشغال کند ولي ما از آمريکا نمي‌ترسيم.

وي ادامه داد: البته تا جايي که مي‌توانيم نبايد اجازه دهيم که جنگ شود ولي اگر تحميل شود ما مرد جنگ هستيم، من همان طلبه‌اي هستم که به عنوان سرباز خدمت‌گزار 8 سال جنگ بودم.

وي تصريح کرد: ما اجازه نداديم پرونده هسته‌اي ايران به شوراي امنيت برود و صلح‌آميز بودن پرونده هسته‌اي را در يک سال با حضور آمريکا ثابت کرديم به طوريکه در آذر سال 83 شوراي حکام فعاليت صلح‌آميز ايران را تأئيد کرد که اين مسئله يعني شکست آمريکا.

روحاني گفت: رايس نيز اعلام کرد که ما مي‌خواستيم ايران را منزوي کنيم ولي ايران ما را منزوي کرد.

کانديداي يازدهمين دوره رياست‌جمهوري اظهار داشت: امروز دشمن پرونده هسته‌اي ايران به شوراي امنيت برده که ما بايد پرونده را از شوراي امنيت خارج کنيم، بايد تلاش کنيم تا تحريم‌هاي ظالمانه برداشته شود، زيرا اين سلطه‌طلبي آمريکاست و ظلم شوراي امنيت سازمان ملل به ملت ايران را نشان مي‌دهد.

روحاني افزود: در آن زمان براي اينکه به اهداف برسيم با وزرا مذاکره مي‌کرديم که کم‌کم با رؤسا مذاکره کرديم ولي امروز مذاکرات ما در حد مديرکل کشورها است که بايد به سطح وزير و رؤسا برسيم، اين کار شدني است ولي بايد متحد شويم و پشت مذاکره کننده را خالي نکنيم.

به گفته روحاني ما مي‌توانيم با درايت مقام معظم رهبري و همت ملت تهديد را به فرصت تبديل کنيم.

در ادامه روحاني در پاسخ به سؤال مجري گفت‌وگوي ويژه خبري مبني بر توقف قراردادهاي سعدآباد، بروکسل و پاريس گفت: شما که مي‌دانيد اين مسائل دروغ است، در سعدآباد اصلاً قراردادي نبود، طرح اين مسائل مربوط به بي‌سوادها است، شما که اينها را مي‌دانيد و اگر در گوشي به شما اطلاع مي‌دهند حتماً آنها بلد نيستند که به شما مي‌گويند.

وي افزود: در بيانيه تهران قطعنامه اين بود که همه چيز متوقف شود ولي ما اجازه نداديم.

در ادامه مجري برنامه در رابطه با تعطيلي UCF سؤال کرد که روحاني اظهار داشت: شما آن زمان کجا بوديد؟ خوب است که تاريخ را بخوانيد، مذاکرات تهران مهر سال 82 انجام شد و UCF فروردين 83 به مرحله اول رسيد و مرحله پس از آن پائيز 83 بود و در فروردين 84 نيز تکميل شد.

وي افزود: توليد آب سنگين در تابستان 83 صورت گرفت، توليد کيک زرد زمستان 83 و تکميل سانتريفيوژ نيز زمستان 83 انجام شد.

روحاني گفت: ما هيچ کاري را متوقف نکرديم بلکه فناوري را تکميل کرديم؛ البته من نه، دانشمندان هسته‌اي ما که دست‌شان را مي‌بوسيم که جانشان را نيز نثار کردند که بايد به مقام شهداي عزيز اداي احترم کنم، اين فناوري را تکميل کردند.

وي افزود: ما فرصت‌ها را ساختيم؛ البته ما که مي گويم يعني رهبري و نظام نه حسن روحاني.

کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري تصريح کرد: اين مرحله در همان زماني طي شد که مقام معظم رهبري پس از مذاکرات تهران در تاريخ يازدهم بهمن ماه سال 82 فرمودند در اين مذاکرات توطئه آمريکا و اسرائيل شکسته شد و بدون تسليم و پذيرش حرف زور کار را انجام داديم.

وي گفت‌: اين حرف‌ها همان بداخلاقي‌هاي صداوسيماست که شما نيز در ذهن‌تان جا افتاده است.

در ادامه مجري برنامه اعلام کرد که کتاب خاطران هسته‌اي حسن روحاني را 2 بار خوانده است و روحاني هم به او توصيه کرد براي بار سوم نيز آن را بخواند زيرا در آن تصريح شده فناوري‌هاي هسته‌اي را ما توليد کرده‌ايم تا UCF ، UF4 و UF6 توليد شود.

وي گفت: روزي که پرونده را تحويل گرفتيم 150 سانتريفيوژ داشتيم و وقتي پرونده را تحويل دادم به 1500 سانتريفيوژ رسيديم.

حداد عادل: مهمترين وظيفه دولت آينده ساماندهي مسائل اقتصادي است/ قولي نمي‌دهم که عملياتي نشود

غلامعلي حدادعادل نامزد انتخابات رياست جمهوري يازدهم نيز در گفتگوي تلويزيوني در پاسخ به ايرانيان مقيم خارج کشور که از شبکه جام جم 1 پخش شد، اظهار داشت: ديدگاهم اين است ايرانيان خارج از کشور بخشي از ملت ايران هستند؛ ايراني بودن صرفاً به معناي زندگي در مرزهاي جغرافيايي ايران نيست. (تماشاي فيلم صحبت‌هاي حدادعادل)

اين نامزد رياست‌جمهوري يازدهم تصريح کرد: کساني هستند که هزاران کيلومتر از ايران و تهران دورند ولي دلشان براي اين وطن مي‌تپد. ما به همه آنها احترام مي‌گذاريم و ايرانيان خارج از کشور عموماً مردم محترم و فرهيخته‌اي هستند و جزو سرمايه‌هاي کشور به شمار مي‌آيند.

وي با تأکيد بر اينکه مهاجرت به خارج از ايران پديده جديدي نيست که تصور کنيم صرفاً بعد از انقلاب اسلامي به وجود آمده است، گفت: سفر ايرانيان به خارج از کشور همواره وجود داشته است و بسياري از افراد از ايران مهاجرت کردند.

حداد عادل با بيان اينکه نبايد کسي به موضوع ايرانيان در خارج از کشور علي‌الاصول نگاه منفي داشته باشد اظهار داشت: معتقديم تخصص ايرانيان خارج از کشور تجربه آنها داشتن مديريت و آگاهي آنها از امور جهاني سرمايه و ثروتشان جزئي از دارايي‌هاي کل ملت ايران است و هوشمندانه و صميمانه اين موضوع مورد توجه دولت‌هاي آينده باشد.

وي تاکيد کرد: اگر توفيق داشته باشم اداره دولت را بر عهده بگيرم به اين موضوع توجه خاصي خواهم داشت.

حداد عادل در ادامه برنامه در پاسخ به سؤال يکي از ايرانيان خارج از کشور مبني بر اينکه هدف اصلي شما از حضور در اين صحنه چيست، يادآور شد: بنده تجربه‌اي دارم و در واقع از امکانات اين کشور درس خوانده‌ام و مديريت کرده‌ام و از انقلاب شناخت دارم از اين رو فکر مي‌کنم زمان اين است که اين تجربه را در اين مسئوليت در خدمت ملت ايران قرار دهم.

اين نامزد رياست‌جمهوري يازدهم ادامه داد: هدفم اين است که از همه ظرفيت‌ها و نيروها براي حل مشکلات کشور استفاده کنم و براي پيشبرد کشور و وحدت بيشتر ايرانيان تلاش کنم.

وي همچنين درباره شعار نامزدها نيز خاطرنشان کرد: ما نبايد شعاري بدهيم که نتوانيم به آن عمل کنيم. نبايد قولي دهيم که تاريخ مصرف آن براي ايام انتخابات باشد و بعد ببنيم که عملي نيست از اين رو بنده سعي مي‌کنم که قولي ندهم که عملياتي نشود.

حداد عادل در خصوص مسائل مربوط به اقتصاد و بازار ارز نيز اظهار داشت: اين سؤالها عمومي و فراگير است و بنده مهمترين وظيفه دولت آينده را ساماندهي مسائل اقتصادي مي‌دانم و مهمترين مشکل ما و اولين دستور کار دولت رسيدگي به مسائل اقتصادي بايد باشد.

اين نامزد رياست‌جمهوري يازدهم با تأکيد بر اينکه اقتصاد ايران از ده‌ها سال پيش اقتصاد بيماري بوده است، افزود: در واقع کشور از نظر علمي و صنعتي ضعيف و در هر امري محتاج خارج بوده است. قبل از انقلاب اگر کاميوني به نام ساخت ايران عرضه مي‌شد در واقع پلاکي هم که روي آن مي‌نوشتند ساخت ايران است از خارج مي‌آوردند و اين وضع کشور ما بود.

وي بر همين اساس به وابستگي اقتصاد به نفع اشاره و تصريح کرد: اقتصاد گرچه يک منبع درآمد و سرمايه بوده است اما چندين عيب و اشکال داشت، يکي اينکه قدري خيال ما را راحت مي‌کرد با اين معني که بالش نرم نفت را داشتيم و ديگران مي‌خرند و دلار مي‌آورند.

حداد عادل به موضوع کشاورزي اشاره کرد و گفت: کشاورزي مي‌تواند براي ما يک منبع درآمد بسيار مهم به ويژه از حيث صادرات باشد اما رشد نکرده است چرا که سايه سنگين نفت روي آن قرار داشت.

اين نامزد رياست‌جمهوري يازدهم با تأکيد بر اينکه قيمت دلار باعث گران شدن کالاهاي سرمايه‌اي و گراني و تورم است، افزود: دولت آينده مهمترين وظيفه‌اش اين است که نرخ ارز را تثبيت کند و مصرف آن را مهار و کنترل نمايد و از اين طريق بر قيمت‌ها و بازار تأثير بگذارد.

وي تصريح کرد: طبعاً وقتي يک آرامش در بازار پيدا شد امکان سرمايه‌گذاري هم فراهم مي‌شود و اشتغال تابع سرمايه‌گذاري است.

کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري گفت: نظر من در مورد بخش خصوصي از ابتداي انقلاب مثبت بوده است.

وي افزود: در هيچ کجاي دنيا، دولت تاجر خوبي نبوده است بلکه دولت بايد سياست‌گذاري کند، نظارت و حمايت کند و کار را به بخش خصوصي بسپارد.

حداد عادل در رابطه با طرح هدفمندي يارانه‌ها نيز گفت: يارانه بايد پرداخت شود و در شرايط فعلي با اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها نمي‌توان اين طرح را قطع کرد زيرا قانون بايد به طور کامل اجرا شود.

وي تصريح کرد: يکي از انتقادات ما به طرح هدفمندي يارانه‌ها اين است که اين طرح به صورت کامل اجرا نشد.

وي در پاسخ به سوال مطرح شده يکي از ايرانيان خارج از کشور مبني بر برنامه وي براي جذب حمايت سازمان ملل در پشتيباني از انرژي هسته‌اي، گفت: پيشرفت فن‌آوري هسته‌اي سبب افتخار ايراني‌هاست و هر ايراني بايد خوشحال باشد که کشورش مي‌تواند اورانيوم غني‌شده توليد کند زيرا اين فن‌آوري يکي از آرزوهاي کساني بوده است که با فن‌آوري هسته‌اي آشنا هستند.

وي ادامه داد: پشت سر کلمه هسته‌اي صد رشته مهم علمي نهفته شده است يعني اگر ايران در 100 رشته مهم پيشرفت نکرده باشد نمي‌تواند اورانيوم غني‌شده توليد کند.

حدادعادل در رابطه با مذاکره با آمريکا گفت: بناي ما بر تنش‌زدايي و همزيستي مسالمت‌آميز با همه کشورها است و قصد ديگري نداريم، ملت ما نيز چيزي کم ندارد، ما نه از خاک کم داريم و نه از منابع و نيازي نداريم که بخواهيم درگيري ايجاد کنيم ولي ذلت هم نمي‌پذيريم.

وي افزود: هر رابطه‌اي که در آن استقلال ما محترم شمرده شود از نظر ما ممکن است و در مورد آمريکا نيز همين مسئله است.

اين کانديداي انتخابات يازدهمين دوره رياست جمهوري تصريح کرد: دولتمردان آمريکا اگر قبول کنند ملت ايران دوران سلطه‌پذيري را پشت‌سر گذاشته و استقلال خود را بدست آورده است ما مي‌توانيم با آنها مذاکره کنيم.

وي در رابطه با برنامه‌هاي دولت احتمالي آينده‌اش براي ايرانيان خارج از کشور، گفت: بنده اگر موفق به تشکيل دولت در ايران شوم براي ايرانيان خارج از کشور کاري مي‌کنم که آنها ايراني بمانند، وقتي يک ايراني مهاجرت مي‌کند به تدريج هويت خود را از دست مي‌دهد به طوريکه جامعه شناسان آمريکايي تحقيق کرده‌اند که وقتي خانواده‌اي از آمريکا مهاجرت مي‌کند پس از سه نسل هويت خانواده از بين مي‌رود.

حداد عادل در ادامه سخنان خود با تأکيد بر اينکه بايد کاري کنيم که ايرانيان مقيم خارج، ايراني باقي بمانند، گفت: لازمه ايراني ماندن ايرانيان مقيم خارج اين است که ايران را بشناسند و ما بايد کاري کنيم که موانع اداري و غيره براي سفر آنها به ايران برداشته شود.

وي افزود: ما مي خواهيم کاري کنيم که ايراني در هر جاي دنيا که باشد به ايراني بودن خود افتخار کند و با عزت بگويد من ايراني هستم، چراکه الأن زمان آن گذشته که ديگران ايراني بودن ما را به نفت و قالي و پسته‌اش بشناسند، امروز وقتي صحبت از ايران مي‌شود، ملتي که با فرهنگي عظيم براي استقلال خود قيام کرده، در اذهان تداعي خواهد شد.

کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري با تأکيد بر اينکه بايد کاري کنيم که ايراني‌هاي خارج از کشور، به کشور خدمت کنند، خاطرنشان کرد: هم اينک بسياري از ايراني‌هاي مقيم خارج، به کشور خدمت مي‌کنند و در برخي از استان‌هاي ما، ده‌ها دبيرستان و مدرسه ساختند که موج خدمت در اين استان‌ها به چشم مي‌آيد که بايد اين موج‌ها را تقويت کرد.

حداد عادل با اشاره به جلوگيري از عدم خروج ايرانيان به خارج از کشور تصريح کرد: خروج ايرانيان يک امر طبيعي است و ما نمي‌توانيم دروازه‌ها را ببنيديم، بايد به انگيزه رفتن، نگاه کرد، اگر انگيزه آنها درس خواندن و تحصيل است، بنابراين نبايد از اينگونه رفتن‌ها ناراحت شد.

وي ادامه داد: متأسفانه تعدادي از فارغ‌التحصيلان ما که تعداد آنها کم نيست، وقتي جذب دانشگاه‌هاي خارج مي‌شوند در موسسات، ادارات و جاهاي ديگر مشغول به کار مي‌شوند و به کشور باز نمي‌گردند که راه جلوگيري از آن سرمايه‌گذاري است.

کانديداي رياست جمهوري ادامه داد: اگر ما يک دانش آموز المپيادي را طوري رشد دهيم که تبديل به دانشمند نخبه جوان شود، اما اگر ظرفيت‌هاي لازم را براي وي ايجاد نکنيم، جذب جاهاي ديگري خواهد شد، بنابراين بايد در رشته‌هاي علمي و پژوهشي سرمايه‌گذاري کرد تا از فرار مغزها جلوگيري کنيم.

عضو ائتلاف پيشرفت خطاب به دانشجويان سفر کرده به کشورهاي خارجي گفت: من از دانشجويان مي‌خواهم که خوب درس بخوانند تا وقتي برگشتند با دست پر به ميهن خدمت کنند و ما هم تلاش مي‌کنيم تا زمينه را براي استفاده از تخصص‌ها فراهم کنيم

حداد عادل با بيان اينکه امروز 4.5 ميليون دانشجو در کشور داريم، خاطرنشان کرد: الآن در هر مرکز استان ما دانشگاه‌هاي بزرگ داير است، به طوري که در شهرهاي ما نيز به ازاي هر 10 نفر، يک نفر دانشجو وجود دارد، بنابراين با وجود اينکه در ايران زمينه کار فراهم است، بايد با گسترش مراکز صنعتي، پژوهشي و توجه کردن به بخش خصوصي زمينه را براي جذب دانش آموختگان فراهم کنيم.

وي تأکيد کرد: همه نبايد استخدام دولت شوند، بلکه دولت بايد زمينه بخش‌هاي خصوصي را فراهم کند تا آنها بتوانند از متخصص‌ها نهايت استفاده را ببرند.

کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در خصوص حضور زنان در پست‌ها و موقعيت‌هاي اجتماعي نيز بيان داشت: زنان نيمي از جمعيت کشور را تشکيل مي‌دهند و از نظر بهره هوشي هم دست کمي از مردان ندارند که خوشبختانه امروز نيز شاهد رشد علمي و اجتماعي زنان در سطح جامعه هستيم.

حداد عادل با بيان اينکه در زمان دانشجويي بنده 70 دانشجوي مرد و 3 دانشجوي زن داشتيم، گفت: امروز در بعضي از کلاس‌ها دقيقاً قضيه برعکس است، يعني تعداد خانم‌ها به مراتب از آقايان بيشتر است، امروز در جمهوري اسلامي زمينه براي حضور زنان فراهم شده و عده‌اي که فکر مي‌کردند با انقلاب و جمهوري اسلامي زنان از ادارات اخراج مي‌شوند، شاهد هستند که امروز در دانشگاه‌ها، مؤسسات و بسياري از ارگان‌هاي ما از زنان استفاده مي‌شود که در برخي از اين مؤسسات نيز تعداد آنها بيش از 50 درصد است.

وي با تأکيد کرد: در ايران هيچ خانمي به زن بودن مشکلي براي پيشرفت و ترقي ندارند.

عضو ائتلاف پيشرفت در پاسخ به پرسشي مبني بر اين که چه برنامه‌اي براي مشکلات فرهنگ داريد، گفت: بنده بيشتر تجربه مديريتي‌ام در زمينه آموزش و پرورش و فرهنگ بوده است و سال‌ها در وزارت آموزش و پرورش و بعد در مؤسسه فرهنگستان ادبيات فارسي خدمت کردم، بنابراين فرهنگ براي من اصل است، چراکه معتقديم اگر بخواهيم عالم نو بسازيم، بايد آدمي نو بسازيم.

حداد عادل افزود: من بيشترين دلبستگي را به فرهنگ دارم و معتقدم يکي از وظايف دولت جمهوري اسلامي به ايرانيان مقيم خارج، خدمات فرهنگي است و معتقدم که بايد آنها را مرتب مورد خدمات فرهنگي قرار داد و يکي از اين خدمات آموزش زبان فارسي است.

وي با اشاره به تأسيس بنياد سعدي در ابتداي امسال تصريح کرد: ما آمادگي آن را داريم که با انواع روش‌ها براي خدمت‌ رساندن با ايرانيان مقيم خارج پشتيباني و معلم تربيت و اعزام به خارج کنيم و يا کتاب کمک‌هاي آموزشي تأليف و يا از فضاي مجازي براي آموزش استفاده کنيم.

اين نامزد انتخابات اضافه کرد: بنده با تمام قوا سعي خواهيم کرد تا براي تقويت بنيه ايرانيان خارج از کشور زبان فارسي را از آنچه تاکنون بوده جدي‌تر بگيريم.

حداد عادل در مورد دموکراسي نيز گفت: دموکراسي از نظر ما که آن را به مردم‌سالاري تعبير مي‌کنيم حاکميت ملت بر سرنوشت خود است، امروز هم دنيا قبول دارد که ملت ايران براي خود تصميم مي‌گيرد و هيچ قدرت خارجي در آن نفوذ ندارد.

وي افزود: ما آزادي سياسي را لازمه دموکراسي مي‌دانيم، چراکه معتقديم آزادي سياسي روي ديگر سکه است و آزادي نعمتي است که بايد آن را قدر بدانيم.

عضو ائتلاف پيشرفت در مورد تحريم‌ها نيز گفت:‌ بايد سعي کنيم از طريق مذاکره و گفت‌وگو تا آنجايي که ممکن است به تفاهم برسيم و مسئله تحريم‌ها را حل کنيم که اين نيازمند يک ديپلماسي قوي است و ما بايد به صورت جدي با حفظ منافع و استقلال روند تحريم‌ها را متوقف کنيم.

حداد عادل گفت: معتقدم که در داخل کشور براي زدودن آثار تحريم‌ها بايد با مديريت خوب اقتصادي و استفاده از راه‌حل‌هايي مانند کنترل بازار از مشکلات ناشي از آن عبور کنيم.

وي در خصوص آموزش و پرورش نيز گفت: بنده با تمام توان به تقويت آموزش و پرورش اهتمام مي‌بخشم و شأن معلم را بالا مي‌بريم که به آن افتخار کنند، چراکه معتقدم که هر آينده‌اي براي ايران اسلامي در نظر داشته باشيم، قدم نخست آموزش و پرورش است.

اين نامزد انتخابات رياست جمهوري در پايان گفت: توسعه سياسي و اقتصادي را از هم جدا نمي‌دانم، چراکه کشوري که فقير است، از نظر سياسي نيز آسيب‌پذير خواهد بود و کشوري هم که توسعه سياسي نداشته باشد، نمي‌تواند از همه ظرفيت‌هاي خود استفاده کند.

منبع:فارس


 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html